MÁTRA BIKER SPORT CLUB

Sportolj velünk!

Utánpótlás edzések kedden és csütörtökön

2023. október 18. 13:10 - SportDesign

a 23/24-es tanévben!

utanpotlas.matrabiker.hu

Izgalmas hírrel jelentkezünk! Új utánpótlás edzésnapokkal érkeztünk, hogy minél többen részt vehessetek a közös sportolásban. 

A Mátra Biker Sport Club örömmel jelenti, hogy a 2023/2024-es tanévben még több lehetőséget biztosítunk a fiatal tehetségeknek és a kerékpársport iránt érdeklődőknek. Mostantól nem csak csütörtökönként, hanem KEDDEN és CSÜTÖRTÖKÖN is tartunk utánpótlás edzéseket Gyöngyössolymoson!

Dupla utánpótlás edzésszámmal és új lendülettel várunk benneteket az új tanévben! Szeretettel köszöntjük edzőink között Pankát, akit már sokan ismertek, és aki a keddi edzéseket tartja nektek a 23/24-es tanévben! Itt a helyed! Kerékpárra fel!

Lányok, fiúk! Akár kezdőként, akár már haladóként, vagy épp bátortalanokként érkeztek, itt a lehetőség, hogy jelentkezzetek utánpótlás edzéseinkre! Várunk benneteket örömmel!

Utánpótlás weboldal: 
https://utanpotlas.matrabiker.hu/

Kedden és csütörtökön tartjuk az edzéseket. Az éves tagdíj 24ezer ft. Csatlakozni hozzánk bármikor lehet!

Tagdíjbefizetés: 
https://tagdij.matrabiker.hu/

Hozzátok ki magatokból a legtöbbet a kiváló lehetőségekből! Ha még nincs kerékpárod, akkor is keress minket bátran, korlátozott számban tudunk MERIDA kerékpárt adni! Vagy ha éppen kerékpárvásárlást tervezel, abban is tudunk segíteni! Ha csak ötletet, tippet, segítséget szeretnél, keress minket! A hét minden napján reggeltől estig elérhetőek vagyunk telefonon, emailben, messengeren, discordon, WhatsAppon!

Írj nekünk, ha van bármilyen(!) jó ötleted! Ha bármilyen jó ötleted van, ne habozzatok megosztani velünk! Minden ötlet számít! 
--> info@matrabiker.hu

 

...

 

 

komment

Támogasd a Mátra Biker utánpótlás szakosztályát!

2023. szeptember 15. 17:46 - SportDesign

Kedves Barátok, Ismerősök és Támogatók!
 
Kérjük támogasd Te is a Mátra Biker Sport Club non-profit sportegyesületet, melynek segítségével tovább fejleszthetjük az utánpótlás nevelést és egy egész közösség számára hasznos kerékpáros ügyességi pályát építhetünk, bővíthetünk Gyöngyössolymoson. Segítsetek nekünk megteremteni a fiataloknak azt a helyet, ahol fejlődhetnek, tanulhatnak és együtt élvezhetik a kerékpáros sportot. Bármilyen összeg is, amit adományként felajánlotok, nagyon sokat segít. Járuljunk hozzá közösen a felnövekvő generáció egészséges életmódjához!

Az adományozásra a Stripe fizetési felületünkön van a legegyszerűbb befizetési lehetőség az alábbi gombon:


Minden forintot szeretettel fogadunk!

Nagyon köszönjük 
az anyagi támogatást a Mátra Biker Sport Club részére!
Az összeget utánpótlás nevelésre, oktatásra és pályaépítésre használjuk.


Az utánpótlás nevelés és a kerékpáros sport iránti elkötelezettségünk szívügyünk, és most lehetőségünk van rá, hogy ebben még hatékonyabban segítsünk. Ahogy a gyerekek fejlődnek és erősödnek, úgy nő az esélyük a sikeres jövőre, és közben megtanulják a sport és az egészséges életmód értékét.

Lányok és fiúk jelentkezését egyaránt várjuk a Mátra Biker Sport Club utánpótlás szakosztályába!


Minden adományozó számára igazolást adunk az adományozott összegről.


Köszönjük, hogy velünk vagytok, és bízunk benne, hogy együtt elérhetjük ezt az újabb nemes célt. 


MBSC #matrabiker

--
Mátra Biker Sport Club non-profit sportegyesület
MBSC weboldal: matrabiker.hu
MBSC utánpótlás weboldal: utanpotlas.matrabiker.hu
Az egyesület alapításának ideje: 2009. december. 6.
Az utánpótlás oktatás kezdete: 2021. szeptember 1.
Ha szívesen segítenél, vagy ha van bármilyen(!) szuper jó ötleted, ide írj nekünk: info@matrabiker.hu
Középiskolás önkénteseinknek IKSZ igazolást adunk. Jelentkezz sportfesztiválunkra önkéntesnek itt: onkentes.tourdematra.hu
Adószám: 18024502-1-10 
VAT ID: HU18024502
Cégjegyzékszám: 10-02-0002309
Nyilvántartási szám: 10-02-0002309
Raiffeisen Bank számlaszám: 12032006-01554961-00100002
IBAN: HU54120320060155496100100002
Adományozás a Stripe biztonságos fizetési felületén: donate.stripe.com/3cseX7fFY5Gzgta14G


komment

MBSC Summer Sports Camp

2023. július 22. 13:28 - SportDesign

Nyári Sporttábor a Mátrában

(HU) 2023 nyarán egyesületünk életében második alkalommal szervezünk kerékpáros, gyalogtúra és sporttábort a Mátrában a Kárpát-medencéből érkező gyermekek számára. A tábor alatt a gyerekek megismerkednek a Mátra történelmével, földrajzával, természeti szépségeivel. Hegyeken-völgyeken, patakokon, erdőkön keresztül bringázunk és túrázunk számos panoráma pontot érintve, ahonnan csodálatos a kilátás. Betekintést nyerünk az MVM Mátra Energia Zrt. működésébe, és a Mátra Sportegyesület Vízi Szakosztályának közreműködésével a vízi sportok világába, úgy mint a vitorlázás, szörf, sup és kajak. Előadást hallgatunk az újrahasznosításról, a fenntarthatóságról és a digitális fejlődésről. Élő gitárzene a tóparton! 8 aktív nap a természetben autó nélkül!

A Mátra Biker Sport Club (MBSC) non-profit sportegyesület az egészség, a kerékpársport és a természet szeretetét hirdeti 2009 óta. Fontos feladatunk a fiatalok utánpótlás-nevelése, oktatása, egészséges életre nevelése, a szenior korosztály számára a kerékpározás, mint egészségmegőrzés módjának a megismertetése. Fő céljaink: Legyen biztonságosabb és még több kerékpárút! Legyen az életmódunk aktív! Legyen öröm a sport! Legyen egészség! Egyesületünk küzd egy példamutató életformáért. Dolgozunk azért, hogy a Mátra régiót fizikailag aktívvá tegyük, ahol boldogabb és egészségesebb emberek élnek

...

(EN) In the summer of 2023, for the second time in our club's life, we organize a sports camp in the Mátra Mountains, Hungary for primary school children. During the camp, the children learn about the history, geography, and natural beauty of the Mátra Mountains. We go biking and hiking through mountains and valleys touching several panoramic points. We gain insights into the operation of MVM Mátra Energia Zrt. and, with the cooperation of the Water Department of the Mátra Sports Association, into the world of water sports such as sailing, surfing, stand-up paddle (SUP) boarding and kayaking. We have lectures on recycling, sustainability, and digitalism. Live guitar music at the lakeside! We spend 8 active and happy days in nature without cars!

The Mátra Biker Sport Club (MBSC) is a non-profit sports organization that has promoted the love of cycling, health & well-being and nature since 2009. Our mission is to educate the youth, teach them to reach a healthy life, and introduce cycling to maintain health and well-being for seniors. Our main goals are to make cycling safer and more popular, to make the lifestyle more active, to make sport a pleasure, and to make health a priority. Our club works for an exemplary lifestyle. We would like to make the region of the Mátra Mountains (North-East Hungary) physically active, where happier and healthier people live.

--

II. Mátra Biker kerékpáros és sporttábor a Mátra Biker Sport Club és a Rákóczi Szövetség közös szervezésében.

2023. július 9-16.

• Vasárnap érkeztünk meg a gyöngyösi Károly Róbert Campus Diákhoteljébe, ahol a Rákóczi Szövetségtől kaptunk ajándékokat (pólót, kalapot, táskát, vizespalackot). A Mátra Biker Sport Club elnöke, Dr. Záray László bemutatta az egyesületet, és azon tagjait, akik a hét folyamán folyamatosan velünk voltak. Vacsi után pihentünk, de voltak akik gyalog még felmentek a szállástól 5 km-re lévő Mátrafüredre is.

• Hétfőn reggeli után Szabó Gyula mindenkire személyre szabottan beállította a kerékpárokat és a kötelező fejvédőket. Szlovencsák Panka táborvezető ismertette a csoportos kerékpározás szabályait, és Sályi Ferenc vezetésével megkezdtük a kerékpáros túrát a Nagyrédei Kecskefarmra. Utunkon vegyesen hol aszfalton, hol mezőgazdasági dózerutakon tekertünk. A kecskefarm tulajdonosa málnaszörppel, különböző ízesítésű, nagyon finom kecskesajtokkal és friss házi pogácsával fogadott minket. Sánta Judit elmesélte a legelő klimatikus különlegességeit, a kecskesajt készítésének csínját-bínját és megsimogathattuk a kecskéket is. A frissítés után Gyöngyössolymos felé vettük az utunkat, de a hőségre való tekintettel megálltunk hűsölni több pataknál is. A pancsolás után délután megtekintettük a Gyöngyössolymos határában lévő Bábaköveket, ahol a babonás néphit szerint hajdanán itt égették el a boszorkányokat. Hétfőn 26 km-t tekertünk 250 m szintemelkedéssel. Vacsora után rögtönzött városnézést tartott az MBSC titkára, Jaros Zsolt az érdeklődőknek.

• Kedd reggel a Gyöngyösről induló kerékpárúton tekertünk fel Mátrafüredre a Harkály házhoz, ahol a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságának előadója mesélt a Mátra kialakulásáról, élővilágáról és védendő természeti értékeiről. Többek között megtudtuk, hogy él orchidea a Mátrában is, és hogy miért a harkály a fák doktora. Az interaktív ökoturisztikai látogatóközpont elhagyása után Gyöngyössolymosra vettük az irányt, ahol a Nyilas pincészetben Babiczki László jóvoltából megismerhettük, hogyan készül a szőlőből bor, és a bor milyen folyamatokon megy keresztül, mire a palackokba kerül. Ebéd előtt a közel 800 éves, a Solymosy család által épített Szent Miklós püspök templomot tekintettük meg Csárdás László gyöngyössolymosi tanár úr kalauzolásában. A Nyilas pincészetben elfogyasztott ebéd után a Markazi-tó felé vettük az irányt. Az elkövetkező három napot a MVM Mátra Energia Zrt. Tóparti Pihenőbázisán töltöttük. Kedden így 25 km-t tekertünk 310 m szintemelkedéssel.

• Szerdán kerékpározás szempontjából lazább nap volt. Délelőtt a tó parti körúton tekertünk a festői elhelyezkedésű Markazra, ahol László Gyula jóvoltából a tojáspatkolás technikájával ismerkedtünk meg. A tárlatvezetés folyamán láttunk olyan tyúktojást, amin 144 patkó volt, de láttunk tojásból készült kápolnát illetve kovácsműhelyt is! Nagyon élveztük a bemutatót, amikor a tojáspatkoló mester előttünk helyezett fel egy tojásra egy patkót! Ezután a falu központjában található „Melegvizet” néztük meg, ahová régen az asszonyok jártak mosni, mivel a tó vize télen-nyáron egyaránt 16°C-os volt. Gyakran egyidejűleg 30-40 asszony lepte el fehérneműjével a nagy mosóköveket, közben folyt a duruzsolás, a véleménycsere. Innen a Szent István parkba tekertünk, ahol megtekintettük a Szent Korona emlékművet. A tavat megkerülve tértünk vissza a Pihenőházba, ahol délután a vízi sportoké volt a főszerep. Kajakot, SUPot, szörföt és vitorlás hajót is kipróbálhattunk az MSE vízi szakosztálya jóvoltából. Nagyon jól esett a melegben csobbani a tóban! Szerdán 9 km-t tekertünk 60 m szintemelkedéssel.

• Csütörtök délelőtt a Mátrai Erőművet tekintettük meg Dobos Ildikó kalauzolásával. A széntüzelésű erőművek közül ez a legnagyobb Magyarországon. Látogatói kisvasúttal beutaztuk az erőművet, megismertük, hogyan keletkezik a beérkező szénből villamos energia és milyen technológiai fejlesztéssel állítják elő majd az elektromos áramot a jövőben. Nagyon eltörpültünk a több mint 100 m magas Heller–Forgó-féle légkondenzációs hűtőberendezés tornyai mellett. Délután ismét a vízi sportoké volt a főszerep! Csütörtökön 6 km-t tekertünk 50 m szintkülönbséggel.

• Pénteken délelőtt kerékpárral elhagytuk a markazi bázisunkat és az abasári Aba Sámuel ásatások felé vettük az irányt. Az abasári Bolt-tetőn a XI. századi királyi központ maradványai találhatók, amely a magyar történelem legmeghatározóbb korszakának, az államalapítás korának egyedülálló emlékhelye. Az ásatáson Kazsu Attila Abasár polgármestere rögtönzött történelemóráján megismertük az ásatás legújabb fejleményeit, majd bejártuk az Aba királyi borospince rendszert. Innen utunk Mátrafüredre vezetett, ahol a Bene-patak völgyében hűsöltünk, majd a Máriácska kegyhely és a Rákóczi-forrás érintésével túráztunk fel szállásunkra, Sástóra. Vacsora után este egy rövid, de annál szebb, 4 km-es éjszakai túrával zártuk a napot. Pénteken 15 km-t tekertünk 70 m szintkülönbséggel, és 6 km-t gyalogtúráztunk.

• A szombati nap a gyalogtúrázásról szólt. Reggeli után Sástóról Mátraháza érintésével a sípályán felmentünk az ország legmagasabb pontjára, Kékestetőre. A TV-torony-kilátóból egyedülálló panorámával láttuk az Alföldet, a Tátra, a Bükk, a Pilis és a Börzsöny csúcsait. Délután egy kedves meghívásnak tettünk eleget, a frissen felújított, csodálatos panorámával rendelkező mátraházai Hotel Ózon menedzsmentje fogadott minket egy különleges, bőséges uzsonnára. Szemünk tátva maradt a frissen felújított szálloda látván. Ide bármikor visszajönnénk! A sástói Oxygen Adrenalin Parkban kipróbáltunk számos játékot, amelyek közül egyértelműen a bobozás vitte a prímet. Este tábortűz és kellemes gitárzene mellett búcsúztattuk a hetet. Szombaton 17 km-t túráztunk 660 m szintemelkedéssel.

• Vasárnap reggel felkészültünk a hazautazásra. 3 km túra le Mátrafüredre, majd 4 km kerékpárral Gyöngyössolymosra, onnan 3 km gyalogtúra Gyöngyösre a diákhotelbe. Egy pizza után élményekkel és barátságokkal gazdagodva utaztunk haza.

 

--

 

Köszönjük a tábor támogatóinak együttműködését! 

• Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
• MVM Mátra Energia Zrt.
• Kedvenc Kereskedőház Zrt.
• Detki Keksz Kft.
• Nyilas Birtok
• Neuzer Kft.

 

--

 

Website: tabor.mbsc.hu

European Sustainable Energy Week: sustainable-energy-week.ec.europa.eu/sustainable-energy-days/mbsc-summer-sports-camp

Facebook esemény: fb.me/e/2xqFakhwN

Mátra Biker Sport Club: matrabikersc.hu

 

 

komment

III. Tour de Mátra

2023. május 24. 16:25 - SportDesign

Sportfesztiválunk a 2023-as atlétikai világbajnokságot felvezető eseménysorozat része!

III. Tour de Mátra

Idén sportfesztiválunk része a 2023-as atlétikai világbajnokságot felvezető eseménysorozatnak! Örömmel jelentjük, hogy Németh Balázs, az atlétikai világbajnokságot szervező Budapest 2023 Zrt. vezérigazgatója is részt vesz a június 4., vasárnapi Extreme Run terepfutásunkon!

Regisztráció és még több túra itt:
https://www.tourdematra.hu/turak

Minden lelkes sporttársunkat, aki nem vesz részt a III. Tour de Mátra országúti kerékpárversenyen, szeretettel várjuk könnyebb és nehezebb túráinkra! Minden túránkra lehet még regisztrálni, nincs létszám limit. Minden futás és minden túra ingyenes! Minden előre regisztrált résztvevő ajándékba kap tőlünk egy III. Tour de Mátra emlékérmet!

A regisztráció a futásra és a gyalogtúrákra június 2-án, pénteken éjfélkor zárul. Sportolj velünk!

Regisztráció és még több túra itt:
https://www.tourdematra.hu/turak

Az országúti kerékpárversenyre a rajt előtti utolsó óráig lehet nevezni (csak online)!
U13, U15, U17 kategóriáknak ingyen nevezés!
https://www.tourdematra.hu/

Minden korosztályból várunk önkénteseket rendezvényünkre! Középiskolás önkénteseink számára iskolai közösségi szolgálat (IKSZ) igazolást adunk. Minden önkéntesünk kap egy Tour de Mátra pólót, teljes étkezést és egy felejthetetlen élményt! Idén sportfesztiválunk része a 2023-as atlétikai világbajnokságot felvezető eseménysorozatnak, így idén még több programban és élményben lesz részed! Itt a helyed!

Itt tudsz önkéntesnek jelentkezni:
https://onkentes.tourdematra.hu/

Tour de Mátra Sportfesztivál! Mindig június első hétvégéjén!

https://www.tourdematra.hu/

https://www.tourdematra.com/

wac_logo_horizontal_color_on_white_rgb.jpg

tourdematra-onkentes-start.jpg

rajt.jpg

komment

„Tekerj a zöldbe!” kerékpáros túrasorozat

2023. május 19. 10:42 - SportDesign

Ingyenes családbarát túrák mátrai finomságokkal!

 

cover.jpg

Minden „Tekerj a zöldbe!” túránk családbarát!

A létszám tervezhetősége miatt kérjük jelezzétek részvételeteket a matrabikersc@gmail.com e-mail címen vagy a Facebook eseményben az „ott leszek” gombra kattintva!

Fontos! Legyen rajtad kerékpáros bukósisak és legyen műszakilag biztonságos a kerékpárod! Ha mindehhez segítséget kérsz tőlünk, keress minket bátran!

A Tekerj a zöldbe! programsorozat célja a kerékpározás népszerűsítése, a kerékpározást, mint rekreációs tevékenységet folytatók létszámának növelése. Szeretnénk ezzel azokat is megszólítani, akik szeretnének, de egyedül nem mernek, nem akarnak kerékpártúrára menni. A programon való részvételhez NINCS szükség kerékpáros klubtagságra! Fedezd fel Magyarországot kerékpártúráinkon keresztül!

Böngéssz túráink között, válassz és tekerj velünk a zöldbe!

Minden túránk családbarát!

További információ:
matrabikersc@gmail.com
Laci: +36 30 951 7773
Zsolti: +36 20 7777 420
tekerjazoldbe.matrabikersc.hu

#tekerjazoldbe #matrabiker

 

komment

MBSC Summer Sports Camp

2023. április 12. 13:03 - SportDesign

Nyári Sporttábor

2023 nyarán egyesületünk életében második alkalommal szervezünk kerékpáros, gyalogtúra és sporttábort a Mátrában a Kárpát-medencéből érkező gyermekek számára. A tábor alatt a gyerekek megismerkednek a Mátra történelmével, földrajzával, természeti szépségeivel. Hegyeken-völgyeken, patakokon, erdőkön keresztül bringázunk és túrázunk számos panoráma pontot érintve, ahonnan csodálatos a kilátás. Betekintést nyerünk az MVM Mátra Energia Zrt. működésébe, és a Mátra Sportegyesület Vízi Szakosztályának közreműködésével a vízi sportok világába, úgy mint a vitorlázás, szörf, sup és kajak. Előadást hallgatunk az újrahasznosításról, a fenntarthatóságról és a digitális fejlődésről. Élő gitárzene a tóparton! 8 aktív nap a természetben autó nélkül!

A Mátra Biker Sport Club (MBSC) non-profit sportegyesület az egészség, a kerékpársport és a természet szeretetét hirdeti 2009 óta. Fontos feladatunk a fiatalok utánpótlás-nevelése, oktatása, egészséges életre nevelése, a szenior korosztály számára a kerékpározás, mint egészségmegőrzés módjának a megismertetése. Fő céljaink: Legyen biztonságosabb és még több kerékpárút! Legyen az életmódunk aktív! Legyen öröm a sport! Legyen egészség! Egyesületünk küzd egy példamutató életformáért. Dolgozunk azért, hogy a Mátra régiót fizikailag aktívvá tegyük, ahol boldogabb és egészségesebb emberek élnek.

...

In the summer of 2023, for the second time in our club's life, we organize a sports camp in the Mátra Mountains, Hungary for primary school children. During the camp, the children learn about the history, geography, and natural beauty of the Mátra Mountains. We go biking and hiking through mountains and valleys touching several panoramic points. We gain insights into the operation of MVM Mátra Energia Zrt. and, with the cooperation of the Water Department of the Mátra Sports Association, into the world of water sports such as sailing, surfing, stand-up paddle (SUP) boarding and kayaking. We have lectures on recycling, sustainability, and digitalism. Live guitar music at the lakeside! We spend 8 active and happy days in nature without cars!

The Mátra Biker Sport Club (MBSC) is a non-profit sports organization that has promoted the love of cycling, health & well-being and nature since 2009. Our mission is to educate the youth, teach them to reach a healthy life, and introduce cycling to maintain health and well-being for seniors. Our main goals are to make cycling safer and more popular, to make the lifestyle more active, to make sport a pleasure, and to make health a priority. Our club works for an exemplary lifestyle. We would like to make the region of the Mátra Mountains (North-East Hungary) physically active, where happier and healthier people live.

...

LinkedIn esemény: linkedin.com/events/7051866615201607681/about

Facebook esemény: fb.me/e/PpXxwORo

Website: tabor.mbsc.hu

...

 

komment

Mátra Ring 2023

2023. április 12. 12:11 - SportDesign

Rajt/Cél: Mátrafüred

Tekerj velünk a Mátra Ringen, a Ring sorozat első állomásán április 29-én, és tölts egy fantasztikus napot a hegyekben! Teljesítsd a 40 km-es rövid vagy a 97 km-es hosszú távot, és szerezd meg az egyedi befutóérmet. Ha mindegyik túrán indulsz, akkor a végén a Ring sorozat 7 érme összeilleszthető lesz. Az érmek akár hűtőmágnesként is használhatók. Az útvonalak országúti, MTB, gravel, fitness, trekking kerékpárokkal vagy akár e-bike-kal is teljesíthetők, így mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb opciót. Egész nap szórakoztató, családi programokkal várunk mindenkit Mátrafüreden! Nevezz most, és csatlakozz hozzánk 2023. április 29-én, szombaton Mátrafüreden! A rajtszámok átvétele már reggel 9-kor megkezdődik. Várunk a rajtban 11 órakor!

MÁTRA RING

 A Ring sorozat első állomása 2023-ban!

Kerékpáros teljesítménytúra egy 40 km-es rövid és egy 97 km-es hosszú távon.

Nevezés: sportnaptar.hu/matra-ring_CB9D0C8BDF273699

Folytatódik a RING Sorozat! Kezdjük együtt a hegykerülő szezont a Mátrában április 29-én! A túrák teljesíthetők országúti, MTB, gravel, fitness, trekking kerékpárokkal vagy akár e-bike-kal is. Minden rövid és hosszú távot teljesítő az adott hegységre jellemző motívummal ellátott egyedi befutó érmet kap a célban, melynek különlegessége, hogy a 7 rendezvényen megszerezhető különböző érmek összeilleszthetők. Az érmek vonatkozásban további újdonság, hogy hátoldaluk mágnessel lesz ellátva, így azok – a karabinerrel könnyen lecsatolható szalag eltávolítása után – akár hűtőmágnesként is használhatók.

A nevezési díj tartalmazza:

 1. szponzori felajánlásokból, illetve egy kulacsból álló rajtcsomagot
 2. egyedi befutóérmet, amely a sorozat többi állomásának érmeivel összeilleszthető (a befutóérem hátoldala mágnessel van ellátva, így akár hűtőmágnesként is használható)
 3. időmérés
 4. rajtszám
 5. hosszú távon 2, rövid távon 1 frissítés, a frissítőpontokon és a rajt/cél központban szervizpont
 6. egy adag meleg étel és egy ital a célban a rajtszám ellenében
 7. névre szóló, digitális, otthon nyomtatható emléklap
 8. mentőautós kísérés, útbiztosítás
 9. útvonal jelölés
 10. professzionális kép- és videóanyag
 11. egész nap családi és szórakoztató programok

Rajt: 2023. április 29. 11:00 óra, Mátrafüred

Rajtközpont nyitása és rajtszámok átvétele: 2023. április 29. 9:00 órától

Facebook esemény: fb.me/e/2tALpWGr6

Nevezés: sportnaptar.hu/matra-ring_CB9D0C8BDF273699

matra-ring-2023.jpg

Szervező: Mátra Biker Sport Club & Aktív Magyarország

...

komment

Tavaszi nagytakarítás a Mátra Bikerekkel!

2023. március 20. 10:18 - SportDesign

Spring Cleanup Day with MBSC

"REDUCE, REUSE, REPAIR, RECYCLE, CYCLE!"

(HU) Tavaszi nagytakarítás 2023. március 26-án, vasárnap a gyöngyösi Mátra Biker Sport Club tagjaival. Gyere el! Szedjük össze a szemetet! Hozd a barátodat is!

Találkozó 09:30 órakor Gyöngyösön, a Károly Róbert Diákhotel melletti nádfedeles épület parkolójában.

Takarítás helyszíne: a Gyöngyös és Mátrafüred közötti kerékpárút kb. 6 km-es szakasza.

Facebook esemény: fb.me/e/HGF6RYNQ

LinkedIn esemény: linkedin.com/events/tavaszinagytakar-t-sam-trabiker7043539188037656576

European Year of Youth: youth.europa.eu/year-of-youth/activities/15282

--

(EN) Spring Clean-up Day on Sun 26 March 2023 with members of the Mátra Biker Sport Club. Join our community cleanup event to clean and improve public spaces. Let's clean our communities together!

Cleaning location: the 6-km-long cycle path between Gyöngyös and Mátrafüred, Hungary.

Meeting point at the car park of the Karoly Robert Student Hotel, Gyöngyös, Hungary.

Facebook event: fb.me/e/HGF6RYNQ

LinkedIn event: linkedin.com/events/tavaszinagytakar-t-sam-trabiker7043539188037656576

European Year of Youth: youth.europa.eu/year-of-youth/activities/15282

 

MATRABIKER.HU

Mátra Biker Sport Club

Mátra Biker Sport Club is a proud 1% for the Planet environmental partner!
Website: 
onepercentfortheplanet.org

komment

MBSC Utánpótlás Szakosztály

2022. október 31. 15:08 - SportDesign

Mátra Biker Kids

mbsc-utanpotlas-small2.jpg

3.png
The Mátra Biker Sport Club (MBSC) is a non-profit sports club in the region of the Mátra Mountains, Hungary. We started mountain bike training for school-aged children in September 2021. Our new "Flying Bike Heaven" bike park, which opened on 27 October 2022, provides all children an excellent opportunity to learn the technical elements of cycling. The MBSC youth team members practice the basics of amateur and competitive cycling under the guidance of our experienced coaches during training sessions while learning the secrets of responsible and safe cycling. If required, we provide MERIDA bicycles for training and competitions. Girls and boys, all abilities are welcome! Join us!

2.png
A Mátra Biker Sport Club (MBSC) egy non-profit sportegyesület a Mátraalján, Magyarországon. 2021 szeptemberében indítottuk el a mountain bike utánpótlás szakosztályunkat általános iskolás korú gyerekek számára. A 2022. október 27-én átadott "Flying Bike Heaven" új kerékpárparkunk kiváló lehetőséget biztosít minden gyermeknek a kerékpározás technikai elemeinek elsajátítására. Az MBSC utánpótlás csapat tagjai az edzéseken tapasztalt edzők irányításával gyakorolják az amatőr és versenyszerű kerékpározás alapjait, miközben elsajátítják a felelősségteljes és biztonságos kerékpározás titkait. Igény esetén MERIDA kerékpárokat biztosítunk az edzéseken és versenyeken. Lányok és fiúk jelentkezését egyaránt várjuk! Csatlakozz hozzánk!

1.png
El Mátra Biker Sport Club (MBSC) comenzó el entrenamiento en bicicleta de montaña para niños en edad escolar en septiembre de 2021. Su nuevo parque de bicicletas "Flying Bike Heaven", que abrió el 27 de octubre de 2022, brinda a todos los niños una excelente oportunidad para aprender los elementos técnicos del ciclismo. Los miembros del equipo juvenil de MBSC practican los conceptos básicos del ciclismo amateur y competitivo bajo la guía de entrenadores experimentados durante las sesiones de entrenamiento mientras aprenden los secretos del ciclismo responsable y seguro. Si lo requiere, proporcionamos bicicletas MERIDA para entrenamientos y competencias. Chicas y chicos, ¡todas las habilidades son bienvenidas! ¡Únete a nosotros!


Youth Development website (HU):
utanpotlas.matrabiker.hu

Youth Development website (EN): 
utanpotlas.matrabiker.hu/#youthdevelopment
 

mbsc-logo-small.png

Mátra Biker Sport Club is a proud 1% for the Planet environmental partner!
Website: 
onepercentfortheplanet.org

komment

Mátra Biker Bringapark

2022. október 30. 12:35 - SportDesign

"Flying Bike Heaven"

A Mátra Biker Sport Club (MBSC) non-profit sportegyesület feladata a tömegsport, a mátrai kerékpáros turizmus és az egészséges életmód népszerűsítése és fejlesztése.

2021 szeptemberében kezdtük meg utánpótlás-oktatásunkat. Az önerőből épített és a 2022. október 27-én átadott "Flying Bike Heaven" új bringapark jó lehetőséget biztosít minden gyermek számára a kerékpározás, a kerékpárkezelés és a kerékpársport technikai elemeinek játékos módon való elsajátítására.

Fotóalbum a megnyitóról:
heol.hu/galeria/biciklipalyaja-atado-gyongyossolymoson/1

jpg-cover-small.jpg

A kerékpáros versenysport alapjait tapasztalt edzők irányításával tanulja és gyakorolja a Mátra Biker Sport Club utánpótlás csapata az edzéseken, miközben megismerik a felelősségteljes és biztonságos kerékpározás rejtelmeit. Igény esetén Merida kerékpárokat biztosítunk az edzéseken, versenyeken. Szeptember elejétől július végéig tartjuk az edzéseket sportos, lelkes és szakképzett edzőkkel. Augusztusban nyári tábort szervezünk.

Az órák nagyon változatosak. Edzünk szabadtéren, beltéren, a gyöngyössolymosi általános iskola udvarán, a gyöngyösolymosi új bringaparkban, országos pumpapályákon, táborban, a Mátrában és különböző versenyeken. A gyerekek az edzők által meghatározott biztonsági követelményeket elfogadva, az edzők által előírt védőfelszereléseket viselve és az edzők utasításait betartva vesznek részt az edzéseken, használják kerékpárjaikat és az új bringaparkot.

a9fe30b0.jpg

A gyerekek a hegyi kerékpározás által egy időre elszakadnak a digitális világtól, megismerik ezt a gyönyörű, életük végéig űzhető sportágat, együtt fedezik fel a természetet, az erdő csodáit, és nem utolsósorban a bennük rejlő plusz energiát, amit a kerékpározás szabadít fel bennük és amelynek mindig hasznát fogják venni az életben. A Mátra Biker utánpótlás csapata igazi közösség, egy baráti társaság, ahol mindenkinek a közös munka és a fejlődés a célja. Egy mountain bike szakosztály, ami a sportág minden ágát érinti, a downhill alapjaitól a freeride csúcsáig. Velünk egyformán tud edzeni mindenki életkortól, nemtől és tudásszinttől függetlenül. A résztvevők segítik, lelkesítik egymást, így olyan ütemben fejlődnek, ami egyénileg elképzelhetetlen.

24.jpg

image11.jpg

fb_img_1666905579084.jpg

A versenyzés nem elvárás, nem kötelező, de kerékpárosaink előtt nyitva áll az út a nemzeti és nemzetközi versenyeken való részvételhez! A Mátra Biker Sport Club céljai a kerékpáros kultúrán át a fiatalabb nemzedék fejlődését szolgálják. Ezek a tapasztalatok is hozzájárulnak ahhoz, hogy fizikai és szellemi fejlődésünk során aktívan tudjunk beilleszkedni a társadalomba és váljunk felelős szülőkké.

Lányok, fiúk jelentkezését egyaránt várjuk utánpótlás csapatunkba!

matrabiker-utanpotlas-small.png

mbsc-4.jpg

FLYING BIKE HEAVEN


Írta:
Kazsuba Judit, Gémesi Péter, Dr. Záray László

Mátra Biker Sport Club sportegyesület
Utánpótlás weboldal: utanpotlas.matrabiker.hu
Bringapark a térképen: goo.gl/maps/1jSXfRVNaUHD2wt96
Utánpótlás vezetőedző: Gémesi Péter
Utánpótlás edző: Jurecska Mátyás
Utánpótlás edző: Soltész Gábor
Fotóalbum a megnyitóról:
heol.hu/galeria/biciklipalyaja-atado-gyongyossolymoson/1

Mátra Biker Sport Club

Mátra Biker Sport Club is a proud 1% for the Planet environmental partner!
Website: 
onepercentfortheplanet.org

komment

MÁTRA BIKER SPORT CLUB

2022. október 14. 17:31 - SportDesign

MBSC is an environmental partner since 2022

"REDUCE, REUSE, REPAIR, RECYCLE, CYCLE!" 

Mátra Biker Sport Club (MBSC) promotes green and sustainable travel, education, and greater environmental responsibility. Our mission is to better people's lives through different sports activities, children's summer camps and youth development as well as to support people, future generations, and the planet.

Since 2009 MBSC has been working towards its aim so there are more and more safe cycle paths and roads out there to get together and where children get to know the importance of responsible and safe cycling, discovering their talents, developing themselves, keeping active and healthy, exploring and adventuring. We have developed a network of 150 kilometers of mountain bike routes in the Mátra Mountains, Hungary. Our efforts are aimed at the younger and rising generations to develop healthy, capable, and resilient children while providing a range of opportunities - safe, engaging, challenging, fun programs - for all levels of sport participation. The program endeavors to improve the general health and well-being of people.

MBSC is actively involved in rider development, event promotion, volunteering, and charitable events. As well as competing in races, we regularly organize social, touring, and recreational rides. 

All ages and abilities are welcome! Membership is open to anyone.
Website: matrabiker.hu

Disciplines:
Road, Mountain (MTB), Gravel, Cyclocross (CX), Leisure & Recreation, Youth Development 

International event:
Tour de Mátra Road Cycling Race

It's held the first weekend in June yearly! Accredited by the Hungarian Cycling Federation (MKSZ).
Website: tourdematra.hu

Cleanup days:
Our cleanup days are environmental actions for a cleaner and healthier world that can reduce pollution and carbon footprint. Join our community cleanup event to clean and improve public spaces and the area of the Mátra Mountains, Hungary. Let's clean our communities together! You can volunteer!

Summer sports camp:
Children learn about the history, geography, and natural beauties of Hungary. We go biking and hiking through mountains and valleys touching several panoramic points. We gain insights into the operation of MVM Mátra Energia Zrt. and, with the cooperation of the Water Department of the Mátra Sports Association, into the world of water sports such as sailing, surfing, SUP, and kayaking. We have lectures on recycling, sustainability, and digital competitiveness with the generous contribution of the local university. Live guitar music at the lakeside in the evenings!
Website: tabor.mbsc.hu

1% for the Planet:
Mátra Biker Sport Club is proud to be a 1% for the Planet environmental partner! Our mission is to better people's lives through different sports activities, children's summer camps and youth development as well as to support people, future generations, and the planet. As a 1% for the Planet Environmental Partner our club is eligible to receive donations globally from 1% for the Planet businesses and individuals, on behalf of members’ annual 1% commitment. Members give directly to Environmental Partners and 1% for the Planet certifies these donations. Thank you for your support!
Website: onepercentfortheplanet.org

Activity topics in general: Sports; Participation & engagement; European values; Youth and the world; Inclusion & equality; Health, well-being & sports; Education; Learning exchanges; Culture; Climate & environment; Sustainability. 

Youth Goals in general: Health & Wellbeing; Sustainable Green Europe; Youth Organisations & European Programmes.

Mátra Biker Sport Club

Mátra Biker Sport Club is a proud 1% for the Planet environmental partner!
Website: 
onepercentfortheplanet.org

komment

Tekerj az egészségedért és a Földért!

2022. szeptember 01. 13:35 - SportDesign

Mátra Biker Sport Club

Mátra Biker Sport Club regularly engages with community tourism initiatives. Ride your bike through mountains and valleys in the Mátra Mountains with us as well as with local people and communities. All ages are welcome!

Mátra Biker Sport Club

Mátra Biker Sport Club is a proud 1% for the Planet environmental partner!
Website: 
onepercentfortheplanet.org

komment

MÁTRA BIKER SPORT CLUB linkek

2022. augusztus 29. 22:43 - SportDesign

Rólunk... About...

Tekerj velünk!

A Mátra Biker Sport Club (MBSC) non-profit sportegyesület az egészség, a kerékpársport és a természet szeretetét hirdeti 2009 óta. Fontos feladatunk a fiatalok utánpótlás-nevelése, oktatása, egészséges életre nevelése, a szenior korosztály számára a kerékpározás, mint egészségmegőrzés módjának a megismertetése. Fő céljaink: Legyen biztonságosabb és még több kerékpárút! Legyen az életmódunk aktív! Legyen öröm a sport! Legyen egészség! Egyesületünk küzd egy példamutató életformáért. Dolgozunk azért, hogy a Mátra régiót fizikailag aktívvá tegyük, ahol boldogabb és egészségesebb emberek élnek. A 2020-as évtől céljaink között szerepel az esélyegyenlőség, társadalmi részvétel, a városi/falusi/mátrai közösségek fejlesztése, polgári szerepvállalás, aktív társadalmi részvétel erősítése, befogadó társadalom építése, digitális kompetenciák fejlesztése, formális és nemformális tevékenységek, európai uniós értékek erősítése, a fiatalok felelősségvállalásának ösztönzése, önkéntes szerepvállalás, a turizmus fejlesztése, a kultúrák közötti megértés elősegítése, fenntarthatóság, környezetvédelem, digitalizáció, digitális megújulás, szakmai megújulás, nemzetközi kapcsolatok, új lehetőségek felkutatása, nemzetköziség és eszmecsere, együttműködés az európai környezetünkkel, nagyobb fokú önállóságra nevelés, az önértékelés fejlesztése, az interkulturális érzékenység fejlesztése, az egészséges életmód és jóllét fejlesztése és terjesztése. Fiatal önkénteseink számára iskolai közösségi szolgálat (IKSZ) igazolást biztosítunk. Tagjaink életkora 6 és 70 év közötti. Tekerj velünk!

#matrabiker @matrabiker #tourdematra @tourdematra

Ride with us!

The Mátra Biker Sport Club (MBSC) is a non-profit sports organization that has promoted the love of cycling, health & well-being and nature since 2009. Our mission is to educate the youth, teach them to reach a healthy life, and introduce cycling to maintain health and well-being for seniors. Our main goals are to make cycling safer and more popular, to make the lifestyle more active, to make sport a pleasure, and to make health a priority. Our club works for an exemplary lifestyle. We would like to make the region of the Mátra Mountains physically active, where happier and healthier people live. Since 2020, our goals have included equal opportunities, social participation, urban-rural development, social inclusion, developing digital competencies, formal and informal activities, strengthening European values, encouraging youth to take responsibility, volunteering, developing tourism, promoting cross-cultural understanding, sustainability, environmental protection, digital renewal, national and international relations, seeking new partnerships and opportunities, exchanging ideas, cooperating with our European environment, promoting self-esteem and independence, fostering intercultural sensitivity, promoting healthy lifestyles and developing well-being. We provide school community service (IKSZ) certificates for our school volunteers in Hungary. We welcome all ages and abilities! Our members' ages are between 6 and 70. Ride with us!

#matrabiker @matrabiker #tourdematra @tourdematra

Partnerships

We have been actively cooperating with the Municipality of Gyöngyössolymos, the local university (MATE) in Gyöngyös, and other businesses for common goals in the region as a social responsibility.

Our Partners since 2020:

Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ), Rákóczi Szövetség, Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ (ÁÖFK), Nemzeti Együttműködési Alap (NEA), Magyar Kerékpáros Szövetség / Bringasport (MKSZ), Gyöngyösi Kézilabda Klub (GYKK), Útvonal-biztosítás a Közlekedés Biztonságáért Egyesület (UBE), Ötpróba, Kedvenc Kereskedőház Zrt., HE-DO Kft., Hűtőépítő Kft., Balog-Metál Kft., Rozgonyi Zöldséges, Swiss Laboratory, VAMAV, Hammer Nutrition, FAMO Kft., Detki Keksz Kft., Bezzegh Épületgépészeti Kft., Mátra Bike Kft., Horváth Rudolf Intertransport Kft., Merida Concept Store, Bikefun, Energy Save Hőszivattyú Kft., Würth Szereléstechnika Kft., Gemwood Kft., EVOCHIP, Pro Filii Alapítvány, NEUZER Bicycle Co., MVM Mátra Energia Zrt., Mátra Sports Association, MATE University, Dominium Pincészet és Panzió, Nyilas Pince, Ákos Pince, NAMEDSPORT, Cycling Without Age, European Year of Youth, European Mobility Week, European Sustainable Energy Week (EUSEW), Nagy Gyula Katolikus Általános Iskola (Primary School), Gyöngyössolymos Önkormányzat (Local Municipality), 1% for the Planet

Tour de Mátra

We are so happy and proud! In early 2022 our cycling competition and sports festival, called Tour de Mátra, was accredited by the Hungarian Cycling Federation (MKSZ). The MKSZ is a European federation member of the International Cycling Union (UCI, Union Cycliste Internationale) and is automatically a member of the European Cycling Union. The ECU forms a liaison between UCI and the 50 EU national federations. Ride with us! Always the first weekend in June! #tourdematra @tourdematra

Főszervezői vagyunk az MKSZ által akkreditált Tour de Mátra országúti kerékpárversenynek.

Links about us

Mátra Biker Sport Club (magyar): https://www.matrabikersc.hu

Mátra Biker Sport Club (angol): https://www.matrabikersc.hu/english

Mátra Biker utánpótlás szakosztály: https://utanpotlas.matrabiker.hu

Mátra Biker youth development: https://www.matrabikersc.hu/english#juniors

Mátra Biker youth development: https://utanpotlas.matrabiker.hu/#youthdevelopment

The first summer sports camp in our clubs' life in 2022. We went hiking & biking every day. We also enjoyed water sports such as sailing, surfing, stand-up paddle boarding (SUP), and kayaking. With the generous participation of our sponsors, we interactively learned about recycling, sustainability, environmental protection, safe/responsible/active/green/sustainable mobility, and digitalism. See you again next summer! - Activity topics of the camp: Sports; Participation & engagement; European values; Youth and the world; Inclusion & equality; Health, well-being & sports; Education; Learning exchanges; Culture; Climate & environment; Sustainability. Youth Goals: Health & Wellbeing; Sustainable Green Europe; Youth Organisations & European Programmes.

Summer camp, sports, recycling, sustainability: https://www.matrabikersc.hu/english#summercamp

Nyári kerékpáros és sporttábor: https://tabor.mbsc.hu

Summer sports camp: https://tabor.mbsc.hu/#programmes

European Year of Youth 2022, summer camp: https://europa.eu/youth/year-of-youth/activities/3907

Summer camp on LinkedIn: https://www.linkedin.com/pulse/european-year-youth-2022-matrabikersc

Summer camp on Felvidek.ma: https://felvidek.ma/2022/07/tour-de-matra-gomori-es-nogradi-gyerekekkel

Summer camp on Blog.hu: https://matrabiker.blog.hu/2022/08/29/matra-biker-sporttabor

Summer camp Youtube video: https://youtu.be/lTGg1nG8OiA

Erzsébet Ifjúsági Alap, Önkéntes Piactér: https://onkentespiacter.hu/szervezet/7926_matra-biker-sport-club

Tavaszi nagytakarítás a Mátrában! Our cleanup events began with a spring cleanup day but now they are independent of the season. These events are environmental actions for a cleaner and healthier world by reducing pollution and decreasing our carbon footprint. Let's clean our communities together. Join us, you can volunteer!

Clean your neighbourhood with us since 2009: https://matrabiker.blog.hu/2022/08/28/tavaszi-nagytakaritas_886

Clean your neighbourhood Facebook video (5.6K views in summer 2022): https://fb.watch/fcvmYmWOwU/ 

Clean your neighbourhood article: https://kekesonline.hu/2021/04/12/akcioban-a-matrai-bicajosok

Free, organized family-friendly rides every summer since 2020. "Tekerj a zöldbe!" családbarát túrák: https://www.tekerjazoldbe.matrabikersc.hu

Tour de Mátra országúti kerékpárverseny 2020 óta, június első hétvégéjén: https://www.tourdematra.hu

Tour de Mátra országúti kerékpárverseny 2020 óta, június első hétvégéjén: https://www.tourdematra.com

Tour de Mátra road cycling race since 2020 the first weekend of June every year: https://www.tourdematra.hu/english

Tour de Mátra in the National Sports News (TV), Nemzeti Sporthíradó: https://youtu.be/GMr1u17tadU

Legyél Te is Mátra Biker! Hogyan csatlakozz? https://www.matrabikersc.hu/csatlakozz-a-matra-biker-sc-csapatahoz

Mátra Biker sportszponzoráció: https://www.matrabikersc.hu/sponsorship

Mátra Biker kerékpáros rajzpályázat 2020: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.3358695157509588&type=3 Fődíj: 1 db MERIDA kerékpár

Cycling & environmental children's art competition 2020: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.3358695157509588&type=3 Main prize: 1 mountain bike by our sponsor MERIDA.

https://hutoepito.hu/a-sportban-is-kivesszuk-a-reszunk/

https://medium.com/@matrabiker

Mátra Biker Karácsony "XMAS PARTY" since 2022: https://xmas.mbsc.hu/

 

Our motto is: "REDUCE, REUSE, REPAIR, RECYCLE, CYCLE!"

 

Mátra Biker Sport Club

Mátra Biker Sport Club is a proud 1% for the Planet environmental partner!
Website: 
onepercentfortheplanet.org

komment

NYÁRI SPORTTÁBOR A MÁTRÁBAN 2022

2022. augusztus 29. 13:21 - SportDesign

Kerékpáros nyári tábor a Mátra Biker Sport Clubbal

2022. július 10-17.

A Rákóczi Szövetség a Mátra Biker Sport Clubbal együttműködve 2022 nyarán első alkalommal szervez kerékpáros vándortábort a Mátrában.

MBSC Summer Sports Camp

2022 nyarán első alkalommal szerveztünk kerékpáros tábort a Mátrában a diaszpórából érkező gyermekek számára. A tábor alatt a gyerekek megismerték a Mátra történelmét, földrajzát, természeti szépségeit. Hegyeken-völgyeken, patakokon, erdőkön, kőtengereken keresztül bringáztunk és gyalogtúráztunk számos panoráma pontot érintve, ahonnan csodálatos a kilátás. Betekintést nyertünk az MVM Mátra Energia Zrt. működésébe és a Mátra Sportegyesület Vízi Szakosztályának közreműködésével a markazi (Markaz, Heves megye) vízi sportok világába, úgy mint a vitorlázás, szörf, SUP és kajak. A helyi egyetem részvételével interaktív előadást hallgattunk az újrahasznosításról, a fenntarthatóságról és a digitális fejlődésről. Élő gitárzene a tóparton!

In the summer of 2022, for the first time in our club's life, we organized a sports camp in the Mátra Mountains, Hungary for primary school children of the diaspora. During the camp, the children learned about the history, geography, and natural beauties of the Mátra Mountains. We went biking and hiking through mountains and valleys touching several panoramic points. We gained insights into the operation of MVM Mátra Energia Zrt. and, with the cooperation of the Water Department of the Mátra Sports Association, into the world of water sports in Markaz (Markaz, Heves county) such as sailing, surfing, stand-up paddle (SUP) boarding, and kayaking. With the generous participation of the local university, we had interactive lectures on recycling, sustainability, and digital competitiveness. Live guitar music at the lakeside!

A szakképzett túravezetést, a kerékpárokat, a fejvédőket, a kulacsokat, a mindennapos csomagszállítást, valamint a napi 3X étkezést és a szállást a szervezők biztosítják.

--

A program a Mátra Biker Sport Club és a Rákóczi Szövetség szervezésében valósult meg a Pro Filii Alapítvány támogatásával Magyarországon.

Summer Sports Camp website: tabor.mbsc.hu

Film on Youtube: https://youtu.be/lTGg1nG8OiA

European Year of Youth: https://europa.eu/youth/year-of-youth/activities/3907

European Mobility Week: https://mobilityweek.eu/mobilityactions/?action_uid=MFVhYGj6

LinkedIn article: https://www.linkedin.com/pulse/european-year-youth-2022-matrabikersc/

Mátra Biker Sport Club website: matrabikersc.hu

Felvidék.ma article: https://felvidek.ma/2022/07/tour-de-matra-gomori-es-nogradi-gyerekekkel/

https://medium.com/@matrabiker/mátra-biker-sport-club-39a75cb7c7aa

Mátra Biker Sport Club

Mátra Biker Sport Club is a proud 1% for the Planet environmental partner!
Website: 
onepercentfortheplanet.org

komment

Mátra Biker Sport Club adó 1%

2022. augusztus 29. 12:13 - SportDesign

Kérjük, támogasd sportegyesületünket személyi jövedelemadód 1%-ával!

SZJA 1 százalék


Kérünk, támogasd sportegyesületünket személyi jövedelemadód 1%-ával!

Köszönünk minden támogatást!

▪️ ▪️ ▪️ ▪️ ▪️ ▪️ ▪️ ▪️ ▪️ ▪️
ADÓSZÁMUNK: 18024502-1-10
▪️ ▪️ ▪️ ▪️ ▪️ ▪️ ▪️ ▪️ ▪️ ▪️

A beküldési határidő:
május 20.

 

MATRABIKER.HU

FACEBOOK ESEMÉNYLISTA

Mátra Biker Sport Club

komment

Mátra Biker szponzoráció

2022. augusztus 29. 12:08 - SportDesign

Legyen Ön és cége nyertes és sikeres MBSC csapatszponzor!

A Mátra Biker Sport Clubról

A Mátra Biker SC baráti környezetben hirdeti az egészség, a kerékpársport és a természet szeretetét. Többgenerációs sportegyesület, mely az élet minden területére tartogat példaképeket az ifjú generációk számára. Fontos feladata a fiatalok utánpótlás-nevelése és oktatása, és a szenior korosztály számára a kerékpározás, mint egészségmegőrzés módjának a megismertetése. Aktív kerékpáros érdekérvényesítő, szemléletformáló, sportszervező tevékenységet folytat a Mátra térségében. A versenysport mellett jelentős támogató tömegbázist épített. Edukációs programokat szervez és közhasznú feladatokat lát el. Kapcsot képez a térség gazdasági szereplői, az önkormányzatok, hatóságok között. Aktív résztvevője a térség turisztikai fejlesztésének. Mára közel 150 kilométer hegyikerékpáros útvonalhálózatot alakítottunk ki. Kiemelt célja a gyermekek és a fiatalok egészséges életre nevelése. Az utánpótlás-nevelés a sport-szakmai célokon túl fontos szempont a jóllét (well-being), az egészséges életmód kialakításában, a betegségek, valamint a szenvedélybetegségek megelőzésében. Legyen biztonságosabb és még több kerékpárút! Legyen az életmódunk aktív! Legyen öröm a sport! Legyen egészség! Tegyünk közösen a célokért!

Rendszeres résztvevői és szervezői vagyunk rendezvényeknek:

A junior és szenior korosztályba is folyamatosan várjuk tagok jelentkezését! A kerékpározásnak nincs korhatára!

Legyen Ön és cége nyertes és sikeres MBSC Team Szponzor!

Keressen minket bizalommal a különböző szponzorálási eseményekkel, szintekkel és támogatási lehetőségekkel kapcsolatban, ha együttműködésre és partneri kapcsolatra vágyik csapatunkkal, a Mátra Biker SC-vel, akár rövid vagy hosszú távon!

Hivatalos szponzor, hivatalos szállító, helyi szponzorok, stb... csapatszponzorálási lehetőségek, márkaépítés, médianyilvánosság, sikeres együttműködés, értékteremtés.

 

MATRABIKER.HU

 

Mátra Biker Sport Club

Mátra Biker Sport Club is a proud 1% for the Planet environmental partner!
Website: 
onepercentfortheplanet.org

komment

MBSC utánpótlás

2022. augusztus 29. 11:47 - SportDesign

Mátra Biker Sport Club utánpótlás szakosztály | Hogyan lehetsz tag?

MINDEN CSÜTÖRTÖKÖN EDZÜNK!

Megtanítjuk a biztonságos kerékpározás alapjait. Az órák változatosak és az időjárástól is függenek: edzünk szabadtéren, beltéren, a gyöngyössolymosi Nagy Gyula Katolikus Általános Iskola udvarán, országos pumpapályákon. Mindig törekszünk arra, hogy az edzések változatosak, szórakoztatóak, de egyben kihívást jelentőek legyenek! Rengeteget utazunk, az ország minden nagyobb pályáján megfordulunk. Igény esetén MERIDA kerékpárokat biztosítunk az edzéseken, versenyeken. Szeptember elejétől július végéig tartjuk az edzéseket. Augusztusban nyári tábort szervezünk! A versenyzés nem kötelező, nem elvárás, de ha versenyezni szeretnél, mi abban is segítünk, minden esetben felkészítünk és mindig ott vagyunk veled!

Sportolj velünk! Legyél egy jófej csapat tagja! Lányokat, fiúkat egyaránt várunk!

Weboldal, információ: utanpotlas.matrabiker.hu

Tagdíjbefizetés: Mátra Biker tagdíj

Facebook csoport: MBSC utánpótlás

Discord: Mátra Biker utánpótlás

--

Read about us in English:

BIKING CLASSES ON THURSDAYS!

The youth development of Mátra Biker Sport Club (MBSC) started in September 2021.

We engage local schools to become active supporters of cycling. The MBSC youth team is a mountain biking team comprised of primary school students in grades 5-10 from Hungary. We provide any student-athlete the opportunity and access to enjoy the sport of mountain biking during our biking classes once a week in Gyöngyössolymos, Hungary. All our coaches have extensive cycling experience and teaching skills. We help our students discover what makes them excited about riding, while teaching them skills for biking and the world beyond in a safe, encouraging environment. We have mountain bike, adventure, trail, gravel and free rides for those students who are just here to have fun on bikes. Students have the opportunity to take part in races. Racing is optional but encouraged. Students who wish to compete have opportunities to race all over Hungary. We strive to teach riders that biking is a life-long activity for good health, to develop a connection to the outdoors and to enjoy nature with their families and friends. Students must wear approved helmets and appropriate safety gears at all times. Girls and boys, all abilities are welcome! We strive for safety and fun above all other factors.

If you are interested in becoming an English cycling coach on Thursday afternoons, don't hesitate to contact us!

MBSC youth development website, information and membership: utanpotlas.matrabiker.hu

Mátra Biker Sport Club

komment

Tavaszi nagytakarítás

2022. augusztus 28. 15:19 - SportDesign

4 m3/km szemét a Mátrában!

2021. április 11. vasárnap

A Mátra Biker Sport Club mint ízig-vérig természetszerető mátrai egyesület az elsők között jelentkezett az Aktív Magyarország által meghirdetett tavaszi nagytakarítás felhíváshoz. Az ilyen jellegű közhasznú tevékenységeknek már nagy múltja van az egyesület életében.

 

3.jpg

Mátra Biker Sport Club

Sajnos, alábecsültük a szemét mennyiségét, hiszen 2 km útszakaszon 8 m3 szemetet szedtünk össze, ami kilométerenként 4 m3 szemét! Elszomorító! A járványra való tekintettel nem akartunk nagyobb létszámú csapatot szervezni a munkára, így a 15-20 fős csapat óriási lelkesedésével és minőségi munkájával tett ki magáért.

1.jpg
Köszönjük a segítséget a hozzánk csatlakozott önkénteseknek és klubtagjainknak!

Köszönjük támogatóink segítséget, elsők között Horváth László országgyűlési képviselő, miniszterelnöki megbízott támogatását és kétkezi munkáját, jelenlétét! Köszönjük a segítséget a Városom Szeretlek Egyesületnek, a Kékes Kutató-Mentő Alapítványnak, a Takarítók Boltjának, az NHSZ Mátra Hulladékkezelő Non-profit Kft.-nek, a Mátrapark Kft.-nek, az Egererdő Erdészeti Zrt.-nek és a Magyar Közút Non-profit Zrt. Heves Megyei Igazgatóságának!

4.jpg

11.jpg

MATRABIKER.HU

Mátra Biker Sport Club

Mátra Biker Sport Club is a proud 1% for the Planet environmental partner!
Website: 
onepercentfortheplanet.org

komment

SPORTTÁBOR 2022

2022. július 18. 20:38 - SportDesign

Nyári kerékpáros, gyalogtúra és vízi sportok tábora gyerekeknek a Mátrában!

2022. július 10-17.

A Rákóczi Szövetség a Mátra Biker Sport Clubbal együttműködve 2022 nyarán első alkalommal szervez kerékpáros tábort a Mátrában.

2022 nyarán első alkalommal szerveztünk kerékpáros tábort a Mátrában a diaszpórából érkező gyermekek számára. A tábor alatt a gyerekek megismerték a Mátra történelmét, földrajzát, természeti szépségeit. Hegyeken-völgyeken, patakokon, erdőkön, kőtengereken keresztül bringáztunk és gyalogtúráztunk számos panoráma pontot érintve, ahonnan csodálatos a kilátás. Betekintést nyertünk az MVM Mátra Energia Zrt. működésébe és a Mátra Sportegyesület Vízi Szakosztályának közreműködésével a markazi (Markaz, Heves megye) vízi sportok világába, úgy mint a vitorlázás, szörf, SUP és kajak. Előadást hallgattunk az újrahasznosításról, a fenntarthatóságról és a digitális fejlődésről. Utolsó két este élő gitárzene a tóparton!

In the summer of 2022, for the first time in our club's life, we organized a sports camp in the Mátra Mountains, Hungary for primary school children of the diaspora. During the camp, the children learnt about the history, geography, and natural beauties of the Mátra Mountains. We went biking and hiking through mountains and valleys touching several panoramic points. We gained insights into the operation of MVM Mátra Energia Zrt. and, with the cooperation of the Water Department of the Mátra Sports Association, into the world of water sports in Markaz (Markaz, Heves county) such as sailing, surfing, SUP, and kayaking. We had lectures on recycling, sustainability, and digital competitiveness. Live guitar music at the lakeside the last two nights!

A szakképzett túravezetést, a kerékpárokat, a fejvédőket, a kulacsokat, a mindennapos csomagszállítást, valamint a napi 3X étkezést és a szállást a szervezők biztosítják.

--

A program a Mátra Biker Sport Club és a Rákóczi Szövetség szervezésében valósult meg a Pro Filii Alapítvány támogatásával Magyarországon.

Weboldal: tabor.mbsc.hu

Youtube: https://youtu.be/lTGg1nG8OiA

European Year of Youth: https://europa.eu/youth/year-of-youth/activities/3907

EU Sustainable Energy Week: https://interactive.eusew.eu/energy-days/summer-sports-camp-children

LinkedIn article: https://www.linkedin.com/pulse/european-year-youth-2022-matrabikersc/

A Mátra Biker Sport Club weboldala: matrabikersc.hu

Felvidék.ma cikk: https://felvidek.ma/2022/07/tour-de-matra-gomori-es-nogradi-gyerekekkel/

Patreon: https://www.patreon.com/posts/mbsc-sports-camp-71188561

Mátra Biker Sport Club

Mátra Biker Sport Club is a proud 1% for the Planet environmental partner!
Website: 
onepercentfortheplanet.org

komment
süti beállítások módosítása