MÁTRA BIKER SPORT CLUB

Sportolj velünk!

NYÁRI SPORTTÁBOR A MÁTRÁBAN 2022

2022. augusztus 29. 13:21 - SportDesign

Kerékpáros nyári tábor a Mátra Biker Sport Clubbal

2022. július 10-17.

A Rákóczi Szövetség a Mátra Biker Sport Clubbal együttműködve 2022 nyarán első alkalommal szervez kerékpáros vándortábort a Mátrában.

MBSC Summer Sports Camp

2022 nyarán első alkalommal szerveztünk kerékpáros tábort a Mátrában a diaszpórából érkező gyermekek számára. A tábor alatt a gyerekek megismerték a Mátra történelmét, földrajzát, természeti szépségeit. Hegyeken-völgyeken, patakokon, erdőkön, kőtengereken keresztül bringáztunk és gyalogtúráztunk számos panoráma pontot érintve, ahonnan csodálatos a kilátás. Betekintést nyertünk az MVM Mátra Energia Zrt. működésébe és a Mátra Sportegyesület Vízi Szakosztályának közreműködésével a markazi (Markaz, Heves megye) vízi sportok világába, úgy mint a vitorlázás, szörf, SUP és kajak. A helyi egyetem részvételével interaktív előadást hallgattunk az újrahasznosításról, a fenntarthatóságról és a digitális fejlődésről. Élő gitárzene a tóparton!

In the summer of 2022, for the first time in our club's life, we organized a sports camp in the Mátra Mountains, Hungary for primary school children of the diaspora. During the camp, the children learned about the history, geography, and natural beauties of the Mátra Mountains. We went biking and hiking through mountains and valleys touching several panoramic points. We gained insights into the operation of MVM Mátra Energia Zrt. and, with the cooperation of the Water Department of the Mátra Sports Association, into the world of water sports in Markaz (Markaz, Heves county) such as sailing, surfing, stand-up paddle (SUP) boarding, and kayaking. With the generous participation of the local university, we had interactive lectures on recycling, sustainability, and digital competitiveness. Live guitar music at the lakeside!

A szakképzett túravezetést, a kerékpárokat, a fejvédőket, a kulacsokat, a mindennapos csomagszállítást, valamint a napi 3X étkezést és a szállást a szervezők biztosítják.

--

A program a Mátra Biker Sport Club és a Rákóczi Szövetség szervezésében valósult meg a Pro Filii Alapítvány támogatásával Magyarországon.

Summer Sports Camp website: tabor.mbsc.hu

Film on Youtube: https://youtu.be/lTGg1nG8OiA

European Year of Youth: https://europa.eu/youth/year-of-youth/activities/3907

European Mobility Week: https://mobilityweek.eu/mobilityactions/?action_uid=MFVhYGj6

LinkedIn article: https://www.linkedin.com/pulse/european-year-youth-2022-matrabikersc/

Mátra Biker Sport Club website: matrabikersc.hu

Felvidék.ma article: https://felvidek.ma/2022/07/tour-de-matra-gomori-es-nogradi-gyerekekkel/

https://medium.com/@matrabiker/mátra-biker-sport-club-39a75cb7c7aa

Mátra Biker Sport Club

Mátra Biker Sport Club is a proud 1% for the Planet environmental partner!
Website: 
onepercentfortheplanet.org

komment
süti beállítások módosítása